Ulkomailla asuvien eläkkeensaajien asumisilmoitus

Olemme lähettäneet vuoden 2024 asumisilmoituslomakkeen ja todistuksen vuonna 2023 maksetusta eläkkeestä kirjepostilla ulkomailla asuville eläkkeensaajillemme. Asumisilmoituslomake tulee palauttaa Valion Eläkekassalle 15.4.2024 mennessä. Jos emme saa asumisilmoitusta, joudumme keskeyttämään eläkkeen maksamisen 1.5.2024 alkaen. Voit palauttaa asumisilmoituslomakkeen postilla, verkkopalvelun kautta tai sähköpostin liitteenä. Lue alta tarkemmat ohjeet.

Asumisilmoitus postilla
Täytä ja allekirjoita paperinen asumisilmoituslomake. Mikäli sinulla ei ole lomaketta, voit tulostaa sen itse. Postita täytetty ja allekirjoitettu lomake osoitteella
Valion Eläkekassa
PL 11
00039 Valio
Finland

Asumisilmoitus eläkeasioiden verkkopalvelun kautta
Mikäli käytössäsi on suomalaiset verkkopankkitunnukset tai suomalainen mobiilivarmenne, voit asioida kanssamme eläkeasioiden verkkopalvelun kautta. Kirjaudu eläkeasioiden verkkopalveluun ja lähetä verkkopalvelussa viesti, jossa ilmoitat ulkomaan osoitetietosi suoraan viestikentässä.

Asumisilmoitus sähköpostilla
Täytä ja allekirjoita paperinen asumisilmoituslomake. Mikäli sinulla ei ole lomaketta, voit tulostaa sen itse. Skannaa tai valokuvaa täytetty ja allekirjoitettu asumisilmoituslomake. Lähetä asumisilmoituslomake sähköpostin liitteenä suojatulla sähköpostiyhteydellä.

Tietojen ilmoittaminen eläkkeensaajan puolesta
Eläkkeensaajan on itse allekirjoitettava asumisilmoituslomake. Mikäli eläkkeensaaja ei kykene itse allekirjoittamaan lomaketta, Valion Eläkekassalle on toimitettava asuinmaan viranomaisen ajantasainen todistus eläkkeensaajan elossaolosta.

Taustatietoa
Lähetämme vuosittain ulkomailla asuville eläkkeensaajillemme asumisilmoituslomakkeen täytettäväksi. Asumisilmoituslomakkeella varmistamme, että eläkkeensaajan yhteystiedot ovat ajan tasalla ja että oikeus eläkkeeseen on edelleen olemassa, sillä emme saa ulkomaan viranomaisilta automaattisesti osoitetietoja emmekä tietoa kuolemasta. Samassa yhteydessä lähetämme myös todistuksen edellisenä vuonna maksamastamme eläkkeestä.