Hotelli Marski remontoidaan

Valion Eläkekassa omistaa Mannerheimintiellä, Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan historiallisen hotelli Marskin. Hotellin peruskorjaus alkoi tammikuussa 2018 ja kestää noin 1,5 vuotta. Hotellikiinteistön peruskorjauksen lisäksi hanke sisältää kolmen lisäkerroksen rakentamisen Lönnrotinkadun puolelle. Hankkeen urakkakilpailun voitti Consti Korjausrakennusurakointi Oy ja investoinnin kokonaiskustannus on noin 30 milj. euroa. Kun urakka on valmis, nousee hotellin huonemäärä 220:stä lähes 300 huoneeseen. Kaikkiaan hotellissa tulee laajennuksen jälkeen olemaan yli 360 huonetta kun huomioidaan eläkeyhtiö Varman omistama lisärakennus Yrjönkadun puolella.

Valion Eläkekassa osti vuonna 1961 valmistuneen Hotelli Marskin vuonna 2010. Kiinteistön on suunnitellut arkkitehti Einari Teräsvirta ja hotelli- ja ravintolatilojen sisäilmeen on suunnitellut Ilmari Tapiovaara yhdessä Teräsvirran kanssa. Marski on merkittävä osa 1960-luvun suomalaista muotoilua ja tämän vuoksi se on suojeltu rakennus. Hotelli Marski on myös osa historiaa, sillä se on toiminut muun muuassa Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen strategisten aseiden rajoittumisneuvottelujen (SALT) pitopaikkana vuonna 1969. Tämän lisäksi monet Helsingissä vierailleet maailman musiikki- ja elokuvatähdet, kuten Jayne Mansfield ovat yöpyneet hotellissa.

Hotelli Scandic Marski ei ole ainoa Eläkekassan omistama hotellikiinteistö. Myös Hotel Fabian- ja Radisson Blu Seaside – hotellikiinteistöt Helsingissä ovat Eläkekassan sijoitussalkussa.