TyEL-maksut maitotilistä 

Valion Eläkekassa on yhteistyössä maidonhankintaosuuskuntien, Valion ja järjestelmätoimittajien kanssa rakentanut toimintamallin, jossa maitotilan TyEL-vakuutusmaksun veloitus saadaan hoidettua maitotilistä. Tämä on yksittäisten laskujen lähettämiseen verrattuna kustannustehokas tapa puolin ja toisin.

TyEL-vakuutusmaksu perustuu työntekijöillesi maksamiisi palkkoihin. Eläkekassa hakee kuukausittain tiedon maitotilasi maksamista palkoista suoraan Verohallinnon tulorekisteristä. Haku tehdään palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden alussa. Eläkekassa laatii maksutiedoista osuuskunnittain koonnin, jonka perusteella osuuskuntasi pidättää maitotilasi maksun maitotililtä. Maksun tarkistamiseen ja kirjaamiseen tarvittavat tiedot näet osuuskunnastasi saamallasi maitotilidokumentilla.

Veloituskäytäntö otetaan käyttöön saman tien siten, että huhtikuussa maksamistasi palkoista maksutieto toimitetaan Eläkekassasta osuuskuntaasi ja maksu näkyy maitotilidokumentillasi kesäkuussa. Ellet maksanut palkkoja huhtikuussa, ei TyEL-maksutietoja muodostu maitotilidokumentille. Mikäli maksoit palkkoja huhtikuussa ja tietoja ei silti näy maitotilidokumentilla lainkaan, tarkista ensin, että palkkatietoilmoitus on lähetetty tulorekisteriin määräajat huomioiden. Eläkekassa auttaa tarkistamisessa tarvittaessa. Mikäli maksun perusteena olevassa palkkasummassa on virhe, huolehdi tietojen korjauksesta suoraan tulorekisteriin ja muutokset huomioidaan automaattisesti seuraavan kuukauden maksussa.

Mikäli käytät palkanlaskennassasi palkka.fi -palvelua, huomaathan että Valion Eläkekassan TyEL-maksua ei voi maksaa sitä kautta. Tämä johtuu maitotiliveloituksen lisäksi siitä, että Valion Eläkekassan vakuutuksenottajien ennakkomaksuprosentti on pienempi kuin työeläkeyhtiöiden maksu. Palvelussa lasketun maksun määrä olisi siis liian iso. Kaikki muut palkka.fi:n toiminnot ovat täysin Valion Eläkekassan vakuutuksenottajien käytettävissä. Palkka.fi muun muassa lähettää kätevästi palkkatietoilmoitukset halutessasi automaattisesti tulorekisteriin!

Mikäli sinulla on asiaan liittyviä kysymyksiä, olethan yhteydessä suoraan Eläkekassaan. Vain Eläkekassassa nähdään lukujen taakse tarkemmin. Yhteyshenkilöinä ovat Pekka Huovila, puhelin 0400 773 585, [email protected] ja Sari Österman, puhelin 050 398 7766, [email protected]. Kysymyksiä ja palautetta Eläkekassalle voit lähettää sähköpostitse myös osoitteeseen [email protected].